Ullared

Var på ullared idag och fick med mig lite saker hem och är just nu nästan pank haha.

BEHÖVER HJÄLP

 
Jag vet inte vad det är som har hänt ? min data laggar..... jag kan inte skriva riktiga inlägg.... gjorde precis en på nattstad och det var samma sak där... HJÄLP MIG NÅGON SNÄLLA !!!

Fullt ös medvetslös

Hata hata prov...... Läst som en idiot i flera timmar. Var en snabbis i stallet och fixade hö och kollade till Hela. Annars bara pluggat med simon. HATAR PROV - varför har man det ? Det suger !


Morning

Dax för tha school....... Tyvärr. Mår inte helt 100 idag. Men får ta mig till skolan ändå.

Vi hörs senare...


Inköpen hööks

Jag har nu lagt över bilderna på mobilen ... Så nu kan jag äntligen visa dem.
Det är helt omöjligt att göra ett inlägg via datorn... Ingen annan som har samma problem ? Då menar jag inget "snabbinlägg" utan ett vanligt.


Dagens ridpass

Har lämnat tillbaka sadlarna och dressyrsadeln ligger hemma så jag får rida barbacka. Hela var lite moppsig idag till att börja med, eller hon hade överskottsenergi så hon kunde inte riktigt stå still och för att göra sig av med den började hon moppsa.... ni vet ston, haha.

Men det med att hon är stel börjar verkligen släppa, hon var riktigt fin mot slutet idag. Fast det tog ett tag att få över henne på rätt spår, men när hon väl släppte var hon jätte fin, fast hon ville inte riktigt lossna i vänster varv. Men när jag hade ridit i cirka 30 minuter var hon fortfarande lika pigg. Så jag tog henne till den andra paddocken och släppte henne lös. Hon är så gullig när hon gör sina mooves. Ja ni såg ju bland annat dem på bild innan. Hon travar ner till paddockens ände där gör hon en tvärnit och vänder i luften i princip och lägger sedan full gas till andra änden så gör hon så några gånger fram och tillbaka. Göllig pålle.

Lovis & Helá leker stekare....


grrrr

bli så arg på blogg.se ibland. krångel, krångel och ännu mer krångel. Det funkar inte att skriva inlägg ( bara snabbinlägg och där kan man bara ha en bild ). Så vad ska jag göra nu ? jag kan varken visa er bilderna från hööks eller alla fina höstbilder.....

Wakie

Redan vaken..... Ska dra mig mot stallet snart och ge dem lite käk. Hoppas att det funkar med vanliga inlägg på datorn, så ni kan få bilderna :)

Btw ser ni min snygga tjej a.k.a arab ?


det funkar ikke.

Är det bara för mig som det inte går att göra ett vanligt inlägg ? inte "snabbinlägg" utan där du kan lägga in fler bilder m.m ? Jag kan inte skriva eller lägga upp foton. Så ni får alla bilder imon.

Nu säger jag godnatt. Vi hörs imorgon.


Tired like a baws

Redan trött ? - sov ju inte så mycket i inatt så kan vara därför. Ligger just nu och slappar med lovis i soffan.

Imorgon blir det upp tidigt igen. Först fixa hästarna och sen på fotbollsavslutning och sen plugga järnet. Måste få bra på musikprovet. Det värsta är att ungeför 40-50 % har fått IG på just detta provet, känns lagom motiverande.


Kalastime

Sitter på kalas och har precis ätit riktigt god mat. Fia kunde inte komma idag, så det är lite ensamt ... Bara småbarn haha. Var i stallet en snabbis innan vi åkte, myste med alla i hagen och kollDd igenom dem. Elymus var lika kelsjuk som vanligt. Jag hann t.o.m städa iordning bland mina saker och även lägga ut lite annonser på schabrak m.m.


Hööks

Precis kommit ut från hööks ! Bara nödvändiga saker. Bilder kommer sen :)

Dem har fått in så mycket fint. Ibland önskade man ju att man var rik. Var även på horse farm innan och lämnade sadlarna. Har köpt en annan som kommer på höstlovet. Så ni kanske kan gissa ut vad jag köpte på hööks ?


Effektiva timmar.

När jag kom hem från skolan slängde jag i mig lite mat medans jag kollade igenom alla papper jag fick med mig hem ifrån mässan. Sen stack jag ut till stallet och tog in Hugopugo direkt. Idag hann jag med 2 hästar.... ni vet jag har faktiskt blivit duktig, jag fixar allt onödigt snabbt. ( packar hö på 5 min istället för 15, går upp halv 7 ist för 20 i 8 )
 
Så idag hann jag rida/longera både Hugo & Héla. Jag började med Hugo. Den sega store gentlemannen. Jag kan ju bara säga att man blir en aning småirreterad att sitta på en seg häst, när man är van vid pigga. Under tiden Hugo hade skrittat ett varv i paddocken hade Héla ungefär hunnit 20 varv. Hans sadel är en aning förstor för mig också så kommer inte riktigt åt honom. Han är tusen gånger roligare att rida utan sadel. Först var han lika seg i munnen som en kola, men efter att ha travat lite på volten i båda varven släppte han faktiskt riktigt fint i skritten. jag hade honom i en väldigt lång och låg form vilket han klarade galant, men i slutet höjde jag upp honom ett snäpp. Men han kom inte igång med bakbenen som jag ville riktigt. Han sävlade sig lite och om han hade haft lite mer framåtbjudning hade han varit kanonfin att rida. När jag var klar med Hugo var det mörkt och att rida Hela var inte lönt så jag hämtade longeringslinan och körde ett kort men intensivt longeringspass. Hennes lillla kula måste bort, hoppas att den går ner lite nu när gräset är slut ( hennes lilla mage är antagligen fylld med gaser ). 
 
 
 
 

Gymnasiemässa

Dagen erbjöd på gymnasiemässa i Varberg ( om alla ville veta åkte vi faktiskt världens coolaste buss, dubbbeldäckare ). Det är inte så långt kvar till valet nu..... tiden går så sjukt fort.
Jag har funderat väldigt mycket på media, med har länge varit osäker om jag verkligen vill gå högskola. Pallar jag verkligen några år till i skolan sen ? Efter studenten vill man inte sätta sig vid skolbänken det första man gör.
 
Men dem linjerna som jag pendlar mellan nu är :
 
♥ Hotell & Resturang - JB gymnasiet
♥ Webbdesign & Media - Sture
♥ Samhälle, inrikning media - Sannarp
 
Någon som har lite tips och efarenhet ? 
 
 

Utvärdering sadlar

Idag provred jag båda sadlarna, globusen kan jag bara glömma. Den gled bak på Helá, var obekväm & kändes allmänt dålig bara. Så jag gick in och byade efter en 15-20 min till Santa cruz sadeln & gash vilken skillnad. Den låg blickstilla, var riktigt skön & Helá verkade även att tycka om den. Så ska rida på den imorogn också och känna efter och även prova Globusen igen. 
 
Globusen :
 
- Gled bak, obekväm & priset.
 
+ ingeting faktiskt.
 
Santa Cruz :
 
- att jag inte fick något stöd direkt, men kan även vara att jag är ovan och att det är en hoppsadel.
 
+ Låg perfa, riktigt skön & att Helá verkade tycka om den.

Sadelutprovning 13/10

Tänkte berätta rätt ingående hur allt gick till, om någon annan har funderat på att göra en sadelutprovning.
 

Vi var på Horse Farm i Falkenberg. En mycket fin gård, med ridhus, paddock, butik med stort utbud - yes you name it. Vi hade god tid på oss och gick runt & kollade lite i butiken, var så sugen på att köpa allt som fanns där inne. Men efter ett tag fick vi komma upp till ett uppvärmt skönt "provrum" till Hélus. Där inne fanns flera hundra sadlar. Hon frågade var vi var ute efter (allround,hopp eller dressyr) och sedan la vi upp en budget och provandet började. Hon provade runt 10-15 sadlar innan hon hittade 4 som höll alla "kraven". Vi gick då ner till ridhuset ( som förövrigt hade bra underlag, anteckna, anteckna... ) Och jag fick rida på som vanligt medans hon kollade på hur den låg. Den gamla sadeln var på tok för lång för henne och sadeln var väldig trång vid bogen vilken skapade litet utrymme för henne att röra sig på. Så när jag började trava med första prov sadeln så blev jag helt chockad. Hon fick ett helt annat swung i steget. När jag provat alla 4 sadlar några gånger så beslutade vi oss tillslut att ta med oss två hoppsadlar hem som vi ska prova under en veckas tid och sedan känna vilken som känns bäst.
 
Tror detta kommer att bli jättebra och tror även att alla problem med att hon är så stel och jobbig har med sadeln att göra & måste även tacka världens bästa dadi för att han körde mig och Héla dit. ♥
 
 
 
 
 
 

Stallet

Dagens absoluta höjdpunkt. Min tanke är att trotsa vädret och sticka ut i skogen. 😆