back on track !

Nu är jag tillbaka efter ett par dagars bloggpaus och har såklart massa att berätta ! Jag och Héla har klirrat världens sämsta ridpass och lite nya saker är inhandlade. I veckan gjorde som sagt jag och Héla universeums dåligaste ridpass. Jag hade varit nere hela dagen och blev såklart på toppen humör när jag kom upp till stallet. Men det blev ändå inte så bra... Héla gjorde inget frivilligt och var som en häst som vinglade fram på tre ben, ingen stabilitet alls. Så efter ett tags kämpade med att få henne på bra humör satte jag fram ett hinder, för det älskar båda två. Jag satte det direkt på 80. Hèla hade energi, hon klarade inte ens att stå stilla. Första hoppet blev helt konstigt, men över kom vi utan problem. Andra gången blev hon osäker men hoppade och rev med bakbenen, så jag föröskte en tredje gång att komma bra och vi lyckades utan problem. Där avslutade jag ridpasset och skrittade ut en runda i skogen. De andra dagarna har vi mest tagit det lugnt och tränat på form och styrka som satan. Hon har blivit så fin min lilla höna !
Det gröna täcket jag köpte, lämnade jag tillbaka och har nu köpt ett tunt regntäcke med hals ! (Y)

Stallet next !

Nu drar jag till stallet, hörs senare ! :)

gårdagens ridpass.

Är riktigt nöjd med gårdagens ridpass ! Det går framåt och Héla blir duktigare och duktigare. Hon är som en helt ny häst och utvecklas för varje ridpass. Att få vara med om denna utvecklingen och själv få forma och göra så hon tar dom där stormstegen är helt underbar. Idag började vi med att skritta fram en bit i skogen och när vi kom tillbaka till paddocken arbetade vi mycket i skritten, hon var väldigt spänd i början och vägrade att släppa efter. Efter ett tag började det släppa och hon hade en fin form. Efter mycket arbete med volter gick vi upp i trav och det gick bättre än bäst. Hon har aldrig varit så avslappnad i traven och jag kunde justera tempo hur lätt som helst. Efter ett tag satte jag fram ett hinder på 60 cm kanske (?) och hoppade det någon gång. Det kändes bra och hon hade ett bra sug i hindrerna. Jag sänkte sedan till 40cm (?) och tränade på gångart och min sits. De gick bra, fast hon slarvade en del ibland. Galoppen var sisådär, hon hittade en bra balans i vänster varv och vi kunde galoppera ett par varv. I början försökte hon sticka iväg ( som alltid när hon rids själv ) Men det börjar bli bättre och jag har börjat hitta knapparna på henne.

helt ny design !

Har suttit ett tag och fixat ihop en ny design, då jag tröttnat på den andra designen. :)
TRYCK F5
TRYCK F5
TRYCK F5

anonymus

Anonym om I'm in love.
Vart hittade du jeansen? :) fina!
Jag hittade alla jeansen på Gina tricot. ♥

I'm in love.

sitter och kollar på olika klädaffärer på internet, vill bara ha massa pengar. Det fiinns så otroligt mycket fint.
Kolla bara här under :

Helg, göttans.

Redan helg ? gött ! Dagen har varit rätt soft med härliga vänner ♥ Vid 3 stack jag till stallet och fixade allt + red ( som ni vet ). Direkt efter stallet stack jag hem och sitter fortf. och softar framför TV:N med datan. Och nu ska jag ner till samhället och handla lite food, plus fixa lite post åt mami ! Jag kommer tillbaka senare, för idag funkar internet mina goda vänner !
Bild sen i helgen typ ? :)

Dagens ridpass .

Idag blev det ett rätt chill ridpass. Jag arbetade henne mycket i traven idag, tempoväxlingar m.m. Det gick faktiskt väldigt bra. Jag arbetar just nu mycket med traven för att stärka upp hennes gångart. Och idag gick det riktigt bra med att hon ska förstå mig när hon ska trava eller när hon ska tölta. Jag tränade även på lite galoppfattningar, det gick även bra där och hon börjar få lättare för detta. ( Kan oftast göra det från stillastående nu ). Det gick helt OK idag, jag var nöjdare igår. Imorgon ska jag försöka mig ut i skogen på kondis träning.
Det som jag köte igår var ett limegrönt regntäcke, to die for ! Men när jag nu har suttit och funderat lite tror jag faktiskt att jag ska lämna tillbaka det och hittat ett regntäcke med hals ist. För hon har en extrem eksem på sommarhalvåret. Hon har såklart eksemtäcke, men de dagarn det blir lite kyligare med regn har vi alltid regntäcke på dom och då kliar hon av manen. Så jag tror faktiskt att jag ska leta upp ett med hals och lämna tillbaka det riktigt jäkla snygga täcket som jag är helt kär i, som jag tror att Hélus skulle passa helt ypperligt i. Men turen kan inte alltid vara på ens sida.
Så, har ni några tips på regntäcke med hals, ska vara ett hyffsta bra pris ? HJÄLP !



Bilder påskdressyr

Här kommer några bilder från påskdressyren :
Mer bilder är påväg :)

Boooring


Hööks

Shoppat på hööks !
Vad tror ni det är ?
Bilder när det sitter på Helus Sprektakel kmr i helgen.


Gahhhh

Jag blir galen !! Vårat internet har typ kraschat eller något :@ bloggar från dadis mobil......


Andra & sista filmen

Ronja & Brandy :

Gårdagens ridpass.

Åhh har fortfarande ett smile efter dagens ridpass. Det arbetet jag har lagt ner på henne är inte över, hon är/var bara inne i en trotsperiod ( när hon brunstade ). Jag började med mycket skritt på långa tyglar för att hon skulle slappna av, efter ett tags skrittade började jag arbeta henne att söka neråt, vilket hon har vägrat under tiden hon brunstade. Men efter en stunds övertalande blev hon mjuk och kom ner i form. Hon lunkad på i bra tempo, fast ibland tyckte hon att det blev jobbigt och tog inte ut steget. När jag hade ridit i max 15 min i lugn skritt, red jag ut. Det blev kondition och jag kan säga att hon var svettig efter ridpasset haha. Jag red ut i ca 40 min och jag hade bara små skrittpauser. Jag tränade på tempväxlingar i traven och det gick bra stundvis.
Men känslan jag älskar att kunna känna, är när hon förstår precis vad jag menar. När hon kom till mig kunde jag knappt få henne att trava, hon bara töltade. Jag glömmer aldrig första träningen, vi skulle trava på volter m.m men jag kunde inte få henne att trava och när hon väl började trava , så började hon tölta så fort jag tog tag i tyglen. Och idag kan jag numera justera trav och tölt som det vore att justera skritt och trav. Den känslan är helt obeskrivlig ! MIN FINA VÄN ♥
Idag torsdag har hon sin vanliga vilodag och imorgon blir det ett ridpass igen, vad vet jag inte än.

Idag kommer "vågen"......

..... med inlägg, som har varit väldigt dåligt på sista tiden.
Idag kommer update om :
  • Filmer/bilder från påskdressyren
  • gårdagens ridpass
  • dagen idag
  • tidinställda
  • Och annan onödig update
SÅ VÄNTA ER NÅGOT NICE :D

Mer pics....

....kommer senare , nu ska jag dra mig till stallet och rida ! :)

första filmen

Här kommer första filmen från påskdressyren, redigerad med musik och lite bilder !


pics & movies, on the way kompiiiss.

Snart kommer bilder & filmer upp sen påskdrssyren. Håll utkik :)

TRYCK F5.

NY DESIGn, OM DU INTE SER TRYCK PÅ F5 ! :D
vad tycker ni ?

Dagens ridpass.

Idag stog markarbete på schemat. Det gick sisådär och hon var fortfarande lika tjaffsig i munnen, jag hoppas verkligen inte att det fortsätter såhär. För dom senaste veckorna har hon gått så jäkla fint. Hur mjuk i handen som helst, gått i fin form, hon har slagit rekord i hoppning med ryttare på. Den senaste månaden har hon tagit ett stort steg framåt. Jag ska se om min snälla pappa vill köra ner oss till ridhuset till helgen så vi kan träna.
Tillbaka till ridpasset, hon var tjaffsig i munnen men hoppade fint. Fast vi hoppade inte högt idag utan 60 cm som högst. Hennes galopp var inte toppen. I travarbetet kändes hon fin och tog ut steget och trampade under sig ( bakkärrnan var med ). Nu satsar vi på ett bättre ridpasset imorgon.
Och just det, i slutet kom Wilma och fick rida lite på Héla. Det gick bra och Héla skötte sig fint !
PS. Nu är bloggen under renovering igen :)

godmorgon folket .

Idag ska jag åka och kolla på tävlingen som jag och Héla igentligen skulle varit med på !
Ska ofc ha med mig kameran.

godnatt !

Nu tar jag med mig hunden upp och går och lägger mig ! Imorgon väntas tävling och påskafton med fina vänner ♥

Konfirmation !

I mitten av maj konfimerar jag mig och måste försöka hitta en snygg vit klänning och ett par skor ( om jag inte redan har några som passar till klänningen som jag ska köpa ). Jag har hittat en som är to die for !
Men ska jag klicka hem den eller inte ? hmmm

dagens ilandsproblem...

Hahha nej inte riktigt kanske ! Men jag berätta ju innan med mitt dåliga täcke ! På tisdag ska iaf mamma åka inom hööks och fixa ett täcke till mig. Jag har nu suttit och kikat runt lite och bestämt mig att köpa ett likadant som det röda fast en annan färg, nämligen ett limegrönt ! tror att hon kommer klä riktigt bra i det täcket faktiskt !
Men visst är det snyggt ? :D
Ska även be att mamma kollar efter en matchande grimma ;) Man måste ju vara snygg !
Kanske denna ?
Efter tisdag kommer jag nästan bli pank ju !

Instagram

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM - SANNAPANNI

Mys with my friends.

Morgonen startade upp hos Malin & kl 11 gick vi till kyrkan. Vädret var helkonstigt och det snöade ?!? På julafton då är det ingen snö, men på påskafton är det ? ( eller det vet jag ju inte men haha )
Efter kyrkan stack vi iaf hem till mig och slappade, senare kom Ronja. Vi hade det soft i några timmar och sen stack Ronja och vi drog till stallet. Mockade och fixade och med hjälp av Elaine ändrade vi lite i Hélus foderstatus.
Vi mockade och gjorde allt i stallet och tog sedan in pållarna. Det var ingen vacker syn..... De var mer leriga än håriga. På morgonen idag hade även en i stallet satt på Hélus täcke på Hugo. Det täcket han hade fått på sig suger och har nu bestämt mig för att slänga det ! Han har varit ute i runt 8 h och han var helt pissblöt under täcket, han hade lika gärna kunnat gå utan, stackar lilla hugo pugo ♥
Så ska antagligen klicka hem ett från hööks ikv eller så åker mami inom på tisdag och köper ett åt mig. Det blir antagligen ett likadant som det röda hon har nu, som äger ! Mina pengar går upp i rök känner jag hahaha, men vad gör man inte för sin lilla hästahoppla ?
När vi kom hem följde jag Malin en bit hem och tog med mig vovven, så vi gick en runda. Nu sitter jag framför datan och segar och ska snart äta.

bad times, want to be good.

Ridpasset ska vi inte ens prata om. Inget roligt med en brunstig pålle ! Idag fick jag smaka på lite grus, vilket inte kanske är så roligt. Men ingen kom till oskadd som tur var.
Sedan har jag varit på årets första fotbollsträning vilket var roligt, men shiet vilken dålig kondis ! höll allvarligt på att dö i slutet ...
Och nu ska jag till den där dumma kyrkan ,, efter det ska jag tvätta kläder !
Man måste ha motgångar för att kunna kliva framåt, att stå på samma ställe är detsamma som att var instängd. Dela med dig & ge kärlek ♥

godmorgon folket .

Kanske inte riktigt godmorgon, vaknade redan kl 8 idag. Att jag aldrig kan få sova ut.
Men idag är det dags att ta nya tag och ska snart dra mig till stallet för att promenara pållen, idag blir det kanske en lugn uteritt eller ett lugnt dressyrpass. Imorgon eller på lördag ska hon vila.
Vid halv 4 ska jag till fabror doktorn och ta spruta, hate it ! Sen i efm blir det kyrkan, hate forever !
Min dag kanske inte ser ut som en av de bästa men ska försöka göra den rolig endå. Nu ska jag ut och åka lite longboard med vovven. vi hörs senare :)
ett gammalt pic på mig & fina gösta ♥

ny header !

Trivdes inte med min gamla , så satt & pillrade ihop en. ( som jag inte heller blev jätte nöjd med ).
vad tycker ni ?

Header/design ?

Tänkte fråga om någon skulle vara intresserad utav en header ? Har tråkigt.
Lägg en kommentar eller skriv på facebook, så hjälper jag gärna till. :D

one pic.

Här är det ända kortet från idag när vi tänkte att vi skulle ha en liten fotosession men kameran dog.....

Ben & Jerry´s

Idag köpte jag en ny B & J som jag aldrig smakat innan, ska bli spännande !

Dagens ridpass .

Idag var det tänkt att jag skulle köra dressyr, men hur sugen blir man inte på att hoppa när det står framme ?
Japp så det fick bli en liten blandning. Dressyren gick rent åt pipsvägen om man får säga så.
Sto som brunstar -----> bitchigt sto. Så som det ser ut nu åker jag nog inte på tävlingen på lördag, isf efteranmäler jag mig. Nu tillbaka till ridpasset, det ända som gick bra i dressyren var galoppen. Hon var känslig för skänklen och fattade galopp från skritt ( ibland ett travsteg innan ). Så galoppen vart jag väldigt nöjd med. Och över till hoppningen då, som gick helt ok faktiskt. Vi hoppade några gånger på 70 cm och sänkte sedan till 40 typ för att jag skulle öva lite på min sits och bara öva på lite tempo, då hon gärna blev lite stark och pigg på hinderna.
Efter ridpasset skulle jag och Malin ta lite bilder tänkte vi , vilket inte gick så bra då hon bara hann ta en bild sen tog batteriet slut ?!? Batterierna hade laddat i 12 timmar och det stog att dom var klara ? Utslitna kanske......
Idag hade iaf jag och Hélus på oss våran röda outfit ( röda bettringar, rött schabrak & röda lindor ), hon är riktigt snygg i den outfiten.
Över lag var jag nöjd med ridpasset, även om jag hade en häst som var lite bitchig.
mobilbild från idag !

Mer bilder från Div III.

här kommer några eftersläntare ;)

HAPPY UNGE

ni förstår nog redan vad jag vill säga ? :D
Héla var inte dräktig och kan ni gissa någon som är glad ? Jag var så glad när jag kom hem så jag var tvungen att rida ( jag som hade tänkt att hon skulle vila gaha ). På lördag är det tänkt att jag och Héla ska vara med på våran första tävling i dressyr, hur detta nu ska gå vet jag inte. Fast jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska vara med :)
Jag älskar dig honey ♥

dålig update.

Dålig update från min sida och statistiken är därefter . Men återkommer om några timmar om hur det gick hos vetrinären.

On the way ...

.... to vetrinären med Héla. Vi ska kolla om hon är dräktig. Jag håller alla tummar och tår ! Snälla gud va på min sida idag . ♥

Mer bilder....

.... från Div III kommer inom kort ! måste bara redigera. :)

Mer bilder från Div III.

Har lite fler , men inte den bästa kvaliten ! säg till om ni vill ha nästan alla :)

Ny design

Jag har fixat till bloggen lite nu !
Tryck F5 om du inte ser :D

Svar på kommentar.

Matilda :

Nu är jag lite avis !

Var köpte du din longboard ? vill med haaa :D


Svar :

Jag köpte den på Stadium :D



Fatima :

Åh schabraket på 4e bilden <3<3


Svar :

Ögongodis <33



Dagens ridpass .

Idag blev det allt möjligt typ.
Héla var hård i munnen idag och ville inte riktigt vad jag ville. Vi hade lite småhinder framme och gjorde någon liten kombination och något studs. ( Héla är värsta proffset i studs - not )
Vi tränade även på att fatta galopp från skritt, det gick bra och hon är på god väg. Vi flummade
bara runt med hästarna och red typ 1 timme. Det var alltså inget allvar, utan vi lekte bara typ ( Héla älskar att leka med barbiedockor ). Sen satt jag, Karro & Janna och snackade i höet en stund, hahaha skrattade mycket och hade det niice !
När vi red så kom typ "anfall" med hagel, höll på att frysa ihjäl.

Div III bilder.

Nu har jag suttit och pillrat lite med bilderna sen igår. Hoppas ni blev nöjda !
Och vill ni ha bort min reklam, så bara säg till så fixar jag en bild utan .
Man kan nästan tro att det är en dressyrtävling jag har varit på haha :)



RSS 2.0