JAG ÄLSKAR DIG

Det är alltid så mycket snack om att hästen måste gå i form för att bygga upp dom bästa musklerna m.m.... det är sant till en viss del, men hästen kan faktiskt bygga upp rätt muskler ändå, med rätt träning.

Vad är bäst, en häst som går i fin form, men inte trampar under sig eller en häst som är avslappnad och trampar under sig men inte går i form ? Jag tycker det sistnämda och tror att det flesta håller med mig.

Héla är ett riktigt bra exempel. När jag fick Héla reds hon inte alls ofta och hade tidgare gått turidning ( = inte så mycket krav på form m.m ). Hur ska hon då helt plötsligt kunna hoppa 90cm högt, gå i perfekt form och samtidigt trampa under sig ? Det går inte.

När Héla kom till mig hade hon aldrig blivit hoppad seriöst vad jag vet och det märktes haha ! Första gången kunde hon knappt gå över bommar, utan trampade på dom och snubblade. Första gången vi provade att hoppa lite cavalettis på cirka 20cm sprang hon bara rätt igenom. Hur motiverad tror ni detta gjorde mig ? Jäkligt motiverad kan jag säga. För att efter varje gång se hur jäkla lättlärd denna hästen var, så blev allt så mycket roligare.

Från att knappt har kunnat hoppa 20 cm till att hoppa 90 cm på lite mer än ett halv år är rätt bra måste jag säga ! Tack vare världens bästa ponny.

Det jag ville komma till är att jag har väldens bästa ponny och vill aldrig lämna henne, även om jag vet att jag måste. JAG VILL INTE


Kommentarer
Postat av: gull-britt

Du är så duktig med Hela och hon känner att du är seriös och att du älskar henne, hästar är så kloka djur och dom glömmer aldrig.Tänk också på vilken fantastisk hobby det är med att ha hand om en häst, den ska ryktas och skötas om och stallet ska vara rent och snyggt och så ska hästen ridas och tränas, så det är ett väldigt stort ansvar , så du kan sträcka på dig. Alexia har ju ett himla stort förtroende för dig, annars hade hon aldrig lämnat sin fina häst till dig, för hon är ju också rädd om sina pållar . Fortsätt nu att njuta av din älsklingsponny..och var försiktig när du rider.
kram från din farmor

Svar: Tack bästa Mormor <3
Sanna Andersson

2012-09-06 @ 12:06:54
Postat av: Anonym

kram från din mormor, ska det naturligtvis vara...

2012-09-06 @ 12:08:25
Postat av: Janna

Du har som sagt gjort ett sjukt bra jobb med henne, hon är en underbar ponny o skillnaden från att du fick henne till nu är STOR. Ni är bästa teamet! <3

Svar: Tack bästa mucklo ! <3
Sanna Andersson

2012-09-07 @ 20:29:53 / URL: http://jannahakkarainen.webblogg.se
Postat av: Stockholmsjenna

Vill bara tipsa om bloggtävlingen där du kan vinna entrébiljetter till en valfri dag på Hästmässan i Borås som äger rum helgen 12-14 Oktober.

Stockholmsjenna lottar ut 10 st biljetter! Klicka dig in här för att vara med i tävlingen: http://stockholmsjenna.se/?p=10033

2012-09-14 @ 11:11:15 / URL: http://stockholmsjenna.se/?p=10033+

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback